Suomalaisartisti teki tarttuvan biisin naisten ahdistelukokemuksista

Ulkonäön haukkumista, syrjintää ja kähmintää – naisten kokema ahdistelu on viime aikoina ollut #metoo-kampanjan myötä esillä mediassa paljon, ja hyvä niin. Aiheeseen on tarttunut myös Ylen Perjantai-ohjelmassakin esiintynyt laulaja Terri Oo hiljaa-kappaleellaan.

Hyväntuulinen melodia ja heleä laulu vievät mukanaan. Kontrasti menevän pop-melodian ja terävien sanoitusten välillä tuo mieleen parin vuoden takaisen Lily Allenin Hard Out Here-vedon. Kaunistelematon teksti on saanut inspiraationsa Terrin lähipiiristä ja Naistenhuone-Facebook ryhmästä kerätyistä kokemuksista.

Nyt kappaleeseen on julkaistu musiikkivideo, joka on tehty yhteistyössä Women in Film and Television Finland ry:n kanssa.

Kappaleen kuvasto on tuttu esimerkiksi Robin Thicken paheksuntaa herättäneestä Blurred Lines-hitistä, mutta muovisissa rooleissa nähdään naisten sijaan nyt keikistelemässä puolialastomia miehiä. Kiusallista katsottavaa – ihan yhtä kiusallista kuin videon kritisoimat, arveluttavat esikuvat.

No, ainakin melkein. Pehmopornahtavien poseerausten lisäksi musiikkivideolla näytetään miesnäyttelijöiden ja artistin pelleilevän ja naureskelevan keskenään. Pokka pettää, kissanpentu villiintyy, ja tunnelma kevenee hetkessä. Kaikki ovat mukana yhteisessä vitsissä, jossa nauretaan musiikkivideoiden kliseiselle ja epäreilulle kuvastolle. Tää on läppää vaan.

P.S. Terriltä löytyy Youtubesta muutama muukin kappale! Kannattaa katsoa ainakin liikkis Teen niinku haluan-biisin musiikkivideo.

Kuva: kuvankaappaus ”Oo hiljaa”-musiikkivideosta

Jätä kommentti